A zöldfalakról

Miért zöldfal?

A munkahelyi zöld környezet megteremtésére a legideálisabb megoldás a zöldfal, ami egy olyan vertikális felület, amelyet élő, lélegző növénytakaró borít. Egyértelmű dekorációs értéke mellett számos, az egészségre kedvező hatása is van. Oxigént termel, tisztítja a levegőt, és párásít, amellyel csökkenti a fejfájás kialakulásának esélyét. Kiszűri a port és a mikroorganizmusokat, ezáltal csökkenti a légzési rendellenességek fellépésének arányát. Javítja a koncentrációt és a hangulatot, valamint kreativitásra sarkall, és növeli a munkateljesítményt.

A zöldfalak emberre gyakorolt pozitív hatásain túl az épületüzemeltetésben is megmutatkoznak érdemei. Optimális szinten tartja a hőgazdálkodást – a zöldfal hő- és hangszigetelést is biztosít. Segít csökkenteni a fűtési és hűtési költségeket, tehát energiát takarít meg. A gazdasági hatásokkal szemben viszont lényegesen fontosabb, hogy olyan környezetet teremt, amelyben az ember komfortosabban érezheti magát, könnyebben alakítja szociális kapcsolatait, és harmóniában tud koncentrálni az elvégzendő munkára.

1 négyzetméter levélfelület
Óránként 15-250g vizet párologtat el
Naponta 8 liter oxigént termel
Évente 1 kg szennyezőanyagot szűr ki a levegőből

A növények

A zöldfalak növényeit mindig a megrendelő igényeinek és a telepítési helyszín adottságainak megfelelően válogatjuk össze. Szerencsénkre rengeteg növény érzi komfortosan magát függőleges ültetési helyzetben is, de emellett figyelembe kell még vennünk azt is, hogy az egy helyre ültetett virágoknak közel azonos fény-, tápanyag- és vízigényűeknek kell lenniük ahhoz, hogy igazán szép és tartós megoldást nyújthassanak.

Karbantartás

A megfelelően kiválasztott növénytársulásnak és a tápanyagutánpótlás automatizálásnak köszönhetően a zöldfal nem igényel különösebb karbantartást. A heti látogatásaink alkalmával ellenőrizzük a víz- és elektromos csatlakozási pontokat, pótoljuk a növények által elhasznált tápanyagot és szükség esetén kicserélünk néhány virágot.

Zöldfalainkat egyedülálló technológiával monitorozzuk. A falakba telepített szenzoraink wireless úton adatokat küldenek nekünk a páratartalomról, a fényviszonyokról, és a föld nedvességéről, így zöldítő szakembereinknek azonnal megjelennek ügyfeleinknél, ha a zöldfal állapota azt megkívánja.


0
Telepített négyzetméter

0
Zöldellő növény

0
Boldog alkalmazott

A vendégeimet már nem a tipikus edzőtermi hangulat köszönti, hanem a Grofie virágzó zöldfala.

Pataki Csaba

Gold Center

Ahol már találkozhattál a Grofie zöldfalakkal


Back to top